projecten

Sinds 2011 werkt City Spices aan verschillende projecten.

In 2011 en 2012 hebben wij diverse groenworkshops verzorgd in een aantal wijken in het Haagse stadsdeel Escamp. Bewoners gingen daar aan de slag met buurtmoestuinieren, City Spices gaf tips en begeleiding.

IMG_5058OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6531IMG_6541

Daarnaast hebben we samen met het Rottrdamse BuurtLAB gewerkt aan de introductie van biologische vierkante metertuinen in Den Haag. Dit naar de filosofie van Square Foot Gardening uit de jaren ’70 zoals ontwikkeld door ingenieur Mel Bartholomew uit de VS. Op een vierkante meter kunnen heel wat verschillende kruiden, groentes en eetbare bloemen verbouwd worden. Ook tijdens een slechte zomer als die van 2011, waarin we tussen Voorburg en Den Haag Mariahoeve experimenteerden met de kweek van ‘vergeten groenten’.

foto 2 foto 3

In Rotterdam leveren we een bijdrage aan het project COOLzaad, waar wij voor kinderen een folder hebben samengesteld voor een kruiden vierkante metertuin, geschikt voor elk plekje in de stad.

KRUIDENTUIN_COVER-1

Het nieuwste project dat we begeleiden is ‘De Verborgen Tuin van Rustenburg’. Deze tuin moet een rustige plek in de stedelijke omgeving worden waar liefhebbers kunnen genieten van tuinieren en de natuur. De binnentuin wordt een proeftuin voor duurzame stadslandbouw met speel- en siergroen voor en door buurtbewoners. Dit biedt de gelegenheid tot ontmoeting tussen bewoners van verschillende culturele achtergronden, jong en oud.

IMG_8183 14